logo-kees

Op de Noordpier

zilverplevier-pier

Zilverplevier

Sterk verwant aan goudplevier, maar meer een zoutliefhebber, een echte wadvogel. Lange-afstandstrekker, trekt 's winters naar de kust van Afrika, tot aan Zuid-Afrika.

Visdief

Geboren onder goed gesternte,
onverwacht in beeld gevlogen,
blik op oneindig
op weg naar ruimte die nog niet is ingevuld,
vrij om aan zijn eigen zwart, wit, oranje
alle kleuren toe te voegen van de regenboog.

© 2011 Fiet van Beek
kanoet-pier

Kanoet in winterkleed

kanoet-zomerkleed

Kanoet in zomerkleed

In het zomerkleed is de vogel goed gecamoufleerd op de toendra; daar broedt de kanoet. Het is een sterke vlieger met lange vleugels, goed uitgerust voor de trek over lange afstanden. De Waddenzee is voor de kanoet een van de belangrijkste pleisterplaatsen van de wereld. Zonder de Waddenzee zou hij het niet redden.

Zwarte Zee-eend

zwarte-zee-eend
Zwarte zee-eenden trekken langs de kust door en verblijven buiten hun broedseizoen op onze kustwateren. Ze broeden hoog in het noorden van Europa en Azië. Ze leven van schelpdieren. Bij het voedsel zoeken kunnen ze ruim twintig meter duiken. De Noordzee-kustzone is van groot belang voor zwarte zee-eenden. Boven - vrouwtje. Mannetjes zijn zwart.

Paarse Strandloper

paarse strandloper
Kenmerkend met zijn gele poten en donkere, in de winter paarsbruine kleed. Een sterk aan de kust gebonden soort, die je niet op het strand vindt. Hij zit alleen op basaltblokken langs dijken, pieren en strekdammen. Een tamme soort die vaak optrekt met steenlopers.

Scholekster

scholekster-pier

Grote Sternen

grote-stern-pier

Bontbekplevier en Bonte Strandloper

strandloper-bontbekplevier1

Drieteenstrandlopers

drieteen-pier

Steenloper

steenloper-pier
visser

Bij Timboektoe rechtdoor !

Deze week zomaar wat fotootjes van aangewaaide kust/zeevogels zodat jullie weten wat jullie te wachten staat bij een bezoek aan de Pier. Omdat in het verleden mensen de zee in werden geblazen is een hek geplaatst waar je niet langs kunt bij harde wind. Waarom geen meeuwen ?
facebook twitter instagram website 
logo-kees
MailPoet